Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sajtos Brokkolikrémleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg brokkoli
» 30 dkg burgonya
» 1 fej hagyma,2 gerezd fokhagyma
» 1 evőkanál napraforgóolaj
» 1 húsleveskocka
» 2 dl tejszín
» só,őrölt bors
» 15 dkg cheddar vagy gouda sajt
» és még néhány brokkolilevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk.Ha kell,a szárakat meghámozzuk,felszeleteljük .A burgonyát megmossuk,meghámozzuk
,és apró kockákra vágjuk.
2. A hagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A fokhagymát lehéjazzuk,szétnyomjuk.
3. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk.A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
4. Fél liter vízzel felöntjük,a leveskockát beledobjuk,és a tejszínt hozzáöntve,lefedve 10-15 percig főzzük,amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul.
5. A sajtot durvára reszeljük.A levest mixerrel pépesítjük,utána megsózzuk,megborsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk,és olvadni hagyjuk.
6. A levest előmelegített tányérokba merjük,a maradék sajttal megszórjuk.Brokkolilevelek kel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálalás: Ropogós búzakenyeret adunk hozzá.
A cheddar kemény sajtfajta,amely nevét az angliai Somerset grófságban található Cheddar -völgyről kapta.
0 komment 2 ember kedveli tothanikorozsa
2012.07.17 21:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
brokkoli rózsáit, szárakat meghámozzuk, burgonyát megmossuk, hagymát meghámozzuk, fokhagymát lehéjazzuk, olajban üvegesre, burgonyát hozzáadjuk, tűzön rövid, leveskockát beledobjuk, tejszínt hozzáöntve, sajtot durvára, levest mixerrel, levest előmelegített, maradék sajttal, cheddar kemény, angliai Somerset, felszeleteljük, napraforgóolaj, húsleveskocka, brokkolilevél, előmelegített, búzakenyeret, megborsozzuk, kevergetjük, szétnyomjuk, meghámozzuk, felaprítjuk, meghámozzuk, leveskockát, meghámozzuk, fokhagymát, lehéjazzuk, megszórjuk, fokhagymát, tányérokba, hozzáadunk, grófságban, pépesítjük, beledobjuk, hozzáadjuk, hozzáöntve, fokhagyma, brokkoli, burgonya, hagyma2 gerezd fokhagyma, evőkanál napraforgóolaj, húsleveskocka, tejszín, sóőrölt bors, cheddar vagy gouda sajt, néhány brokkolilevél,
Mikrós diós süti
0 komment 6 ember kedveli
Sajtos-húsos tészta
0 komment 5 ember kedveli
Lajcsi szelet
0 komment 2 ember kedveli
Téli rakottas
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Rozmaringos báránycsülök...
1 komment 3 ember kedveli
Tarhonyás krumpli kolbásszal
1 komment 9 ember kedveli
Rakott krumpli
0 komment 4 ember kedveli
Ízletes borjúmáj
0 komment 2 ember kedveli
Szőlőtorta tejszínnel
0 komment 1 ember kedveli
Currys hal---
1 komment 2 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 5 ember kedveli
Karácsonyi egybesült fasírt
0 komment 12 ember kedveli
Epres pancakes !
0 komment 8 ember kedveli
ZÖLDSÉGES LASAGNA
1 komment 3 ember kedveli
Borzaska, tejfölös fokhagymás szósszal leöntve.
2 komment 35 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.